Boomgaard HABA

Leeftijd 3+

EAN

4010168051703  

€ 37,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Korte omschrijving:

Alle spelers nemen het samen op tegen de raaf. De kinderen moeten de boomgaard (met vier fruitsoorten) leegplukken voordat de raaf (9 puzzelstukken) opduikt. Het spel wordt gestuurd door een dobbelsteen.

Uitgebreid:

Dit is één van de grootste spelklassiekers voor kleuters!

Twee tot vier spelertjes stappen samen de boomgaard binnen en moeten al het fruit uit de bomen proberen te plukken voordat de raaf terug thuis is. Is iemand aan de beurt, dan dobbelt hij en neemt een stukje fruit van dezelfde kleur van het speelbord en legt het in zijn mandje.

Op het eerste gezicht speelt iedereen voor zichzelf en probeert zoveel mogelijk fruit te verzamelen. Dit is slechts schijn want hier moet ook samengewerkt worden. Vooral als een speler mag kiezen wat hij zal plukken, is overleg nuttig. Eén van de bomen zo snel als mogelijk leegplukken is nl. meestal niet de interessantste actie. In dit spel is er geen individuele winnaar, alle spelers winnen samen (van de raaf) of verliezen samen. Voor velen is dit een eigenaardige zaak want een spel speel je toch vooral voor jezelf... 

‘Boomgaard’ is een mooi verzamelspel met prachtig materiaal.