Navegador The Game Master

Leeftijd 12+

EAN

8717472960412  

€ 43,95
€ 26,37
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

2-5 spelers
+/- 60-90 minuten

Navegador voert je mee naar de 15de Eeuw, het tijdperk van de Portugese ontdekkingsreizigers. In dit strategische bordspel start je in Lissabon. Als je de wereldzeeën verkent, dan kun je ook kolonieën stichten en lucratieve handel op de markt beginnen. Ook kun je nieuw personeel aannemen, schepen bouwen, investeren in scheeps-werven, kathedralen of fabrieken. Het verkrijgen van privileges is van strategisch belang in het strategische bordspel Navegador. 
Een levendige markt 
Elke speler start met twee schepen en drie arbeiders en probeert dit uit te breiden (zie afbeelding rechts). Er zijn meerdere onontdekte landen waar de spelers hun koloniën kunnen stichten. Koloniën die suiker, goud of specerijen opleveren. Op de levendige markt van Navegador (afbeelding rechts, linker gedeelte) kun je geld verdienen door deze te verkopen of te produceren. Je bouwt in feite je eigen economie rondom de ontdekkingsreizen in dit soepele, licht-strategische bordspel. 

Het geld dat je op de markt hebt verdiend, kun je investeren in nieuwe schepen en gebouwen. Je kunt kiezen uit fabrieken, een scheepsdok en kerken. Ook kun je extra arbeiders aantrekken. De arbeiders heb je nodig om kolonies te stichten of om gebouwen en privileges te verkrijgen. Je zult al snel merken dat je een bewuste keuze moet maken op welke strategie je je richt? Dit is zeker ook afhankelijk van de keuzes van de andere spelers. 

In dit toegankelijke strategiespel kun je kiezen uit 5 categorieën privileges. Deze hebben een grote invloed op de verschillende strategieën die de spelers kunnen kiezen om de overwinning binnen te slepen. De vooruitgang die de spelers hebben geboekt op deze 5 categorieën zijn bepalend voor het totale aantal punten in combinatie met de privileges. De winnaar is de speler met de meeste punten na afloop van de eindtelling.